3FM zamelt in het Glazen Huis dit jaar geld in om kindersterfte door diarree tegen te gaan. Dat maakte Rode Kruis-ambassadeur Eric Corton vanmorgen bekend bij Giel. Het Rode Kruis gaat dat geld onder andere gebruiken om voor schoon drinkwater en zeep te zorgen. Ook worden er goede sanitaire voorzieningen gebouwd van de opbrengst.

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, dat zijn 2200 kinderen per dag. Vooral jonge kinderen krijgen diarree door gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Kinderen tot vijf jaar moeten hun weerstand nog opbouwen, terwijl diarree die juist afbreekt. Wanneer kinderen met diarree niet behandeld worden, sterven ze door uitdroging.

Het Rode Kruis

Serious Request zamelt daarom geld in voor het aanpakken van deze ramp, zodat het Rode Kruis kan helpen met schoon drinkwater, zeep en sanitaire voorzieningen. Ook ouders - die meestal onvoldoende kennis hebben om diarree te voorkomen - zullen voorlichting krijgen.

Vorig jaar zamelde Serious Request een recordbedrag in van 12.251.667 euro. De opbrengst van die actie ging naar het Rode Kruis, dat het gebruikt voor het terugdringen van babysterfte. De drie dj's Giel, Michiel en Gerard maakten zes dagen lang non-stop radio in het Glazen Huis in Enschede. Dat deden ze zonder te eten.

Tweets over "@#SR13" !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Negende editie

Een dag voor het einde stond de teller nog op ruim 6 miljoen euro, maar op de laatste dag kwamen nog grote bedragen binnen van acties die al de hele week liepen. De negende editie in Enschede werd bijzonder druk bezocht. Er was zelfs een derde brievenbus nodig om alle donaties in het huis te krijgen.

Twee jaar geleden werd er ook al een recordbedrag opgehaald: 8,6 miljoen euro. De uitslag van 2012 verpulverde dat record.

Door: Jurjen

STER reclame