NOS NieuwsAangepast

Arrestaties voor diefstal examens

De politie van Rotterdam heeft gisteren en vandaag twee mensen aangehouden voor de diefstal van eindexamens in Rotterdam. Het gaat om een meisje van 18 en een jongen van 19 jaar.

Beiden zijn leerlingen van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, waar de examens werden gestolen. Ze worden er ook van verdacht examens aan medeleerlingen te hebben verkocht. Het gaat volgens de politie niet alleen om vwo-examens, maar ook om examens voor de havo en het vmbo.

Examen Frans

Vorige maand werd het vwo-eindexamen Frans online gezet, waarna het examen werd uitgesteld. Zo'n 17.000 leerlingen moesten het examen een dag later afleggen. In die zaak werd een 22-jarige Rotterdammer opgepakt, maar die werd een paar dagen later weer vrijgelaten.

De twee verdachten die nu zijn aangehouden, moesten dit jaar eindexamen doen; het meisje havo en de jongen vwo. Ze zouden ingebroken hebben in de school en de examens hebben gefotografeerd. In hun huizen heeft de politie de examens gevonden. Justitie wil nog niet zeggen welke examens dat waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl