NOS NieuwsAangepast

Z-Afrika leeft mee met Mandela

Zuid-Afrika leeft intens mee met de zieke oud-president Nelson Mandela. De conditie van de charismatische anti-apartheidsstrijder, die is opgenomen met een longontsteking, wordt omschreven als "ernstig maar stabiel".

Kinderen brachten vanochtend bloemen naar Mandela's huis in Johannesburg. Op Twitter is Mandela trending topic. De boodschappen op de sociale media variëren van "Word snel beter' tot "We hebben je nog steeds nodig!".

Mensen verzamelen zich ook bij het Heart ziekenhuis in Pretoria waarvan wordt aangenomen dat Mandela er ligt. De overheid doet geen mededelingen over Mandela's verblijfplaats, om de privacy van zijn familie te beschermen.

Echtgenote

Voor het ziekenhuis staat veel pers uit binnen- en buitenland om een glimp op te vangen van wie er naar binnen gaat. Mandela's echtgenote Graça Machel zit aan zijn zijde, heeft de woordvoerder van president Zuma bekendgemaakt.

Mandela is de afgelopen jaren diverse keren met longproblemen in het ziekenhuis opgenomen. Zes weken geleden was hij voor het laatst te zien op de televisie, toen president Zuma hem thuis bezocht. Mandela oogde erg broos en zijn blik was uitdrukkingsloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl