De openbaar aanklager in Parijs wil dat er een officieel onderzoek komt naar de rol van een hoofdverdachte in de dood van een 18-jarige linkse activist. Die werd op klaarlichte dag in elkaar geslagen door een groep gewelddadige skinheads en overleed later aan zijn verwondingen.

Clement Meric werd eerder deze week aangevallen toen hij een kledingwinkel verliet. Dat schrijft de linkse groepering waarvan Meric lid was. Voor de vechtpartij zou er gescholden zijn.

Camerabeelden

Ook vraagt de aanklager om een onderzoek naar de rol van andere verdachte skinheads. De verdachten, onder wie een vrouw, horen volgens de verklaring bij een extreemrechtse beweging: le Jeune Nationaliste Revolutionnaire: de 'jonge nationalistische revolutionairen'.

De vraag is nog hoe de vechtpartij tussen het linkse en rechtse kamp precies is verlopen. De ene partij zegt namelijk dat de ander begon en vice versa. Ook van camerabeelden wordt de aanklager niet veel wijzer.

Boksbeugels

Een bron van de politie meldde deze week al dat ten minste één van de vier aangehouden personen betrokken was bij de mishandeling van Meric.

Volgens de linkse groepering waar de overleden jongen lid van was, werd hij herkend door de skinheads toen hij de winkel verliet. De aanval op hem was extreem gewelddadig zeggen ooggetuigen. De skinheads zouden de activist met boksbeugels hebben bewerkt.

Door: Jurjen

STER reclame