Slachtoffer mishandeling door skinheads overleden

tijd van publicatie Aangepast

De 18-jarige student die gisteravond in Parijs werd mishandeld, is overleden. Het slachtoffer, lid van een antifascistische beweging, was gisteravond al hersendood verklaard.

Clement Meric zou door drie mensen zijn aangevallen toen hij een kledingwinkel verliet. Dat schijft de linkse groepering waar hij bijhoorde in een verklaring op hun website. Meric zou lid zijn van Parti de Gauche, de Linkse Partij. Daarvoor zou er gescholden zijn.

De drie, onder wie een vrouw, horen volgens de verklaring bij een extreemrechtse beweging, de Jeune Nationaliste Révolutionnaire: de 'jonge nationalistische revolutionairen'.

Arrestatie

De krant Le Monde meldt dat er een verdachte is gearresteerd. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls. Een politiebron zou hebben gezegd dat ze in totaal vier mensen hebben aangehouden, en dat een van hen waarschijnlijk bij de mishandeling was betrokken.

Aanhoudingen verricht ivm zware mishandeling linkse activist. via @lemondefr lemonde.fr/tiny/3425537/ Ron Linker (@LinkerFRA) 6 juni 2013

Boksbeugels

Volgens de groepering waar de hersendode jongere bijhoorde, werd hij herkend door drie skinheads toen hij de kledingwinkel verliet. De aanval was extreem gewelddadig, vertellen getuigen. De skinheads zouden de linkse activist met boksbeugels hebben toegetakeld.

De linkse groepering vindt dat Manuel Valls, minister van Binnenlandse Zaken, voor een paar weken rechtse groeperingen in het hele land moeten ontbinden.