Een speler van rugbyclub The New Zealand Warriors heeft toeschouwers en tv-kijkers geshockeerd door op het veld in zijn broek te plassen. Het gaat om rugbyer Russell Packer. Zijn club moet vanwege zijn actie een boete betalen van 15.000 dollar.

Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tegen de Brisbane Broncos was Packer enkele seconden in beeld. Te zien is hoe hij voor zich uit kijkt met zijn armen in zijn zij, terwijl er uit de pijp van zijn korte broek een straal urine loopt.

Onacceptabel

Een topman van de Australische rugbybond NRL reageerde woedend. "Dit gedrag is volstrekt onacceptabel", zei hij. "Hier zijn geen excuses voor."

Toch kwamen de excuses al vrij snel na de wedstrijd. Op Twitter verontschuldigde Packer zich voor wat hij een "ongelukje" noemt. "Het was erg jammer", schrijft hij. Hij hoopt dat iedereen weer overgaat tot de orde van de dag. "Dat is in ieder geval wat ik doe."

Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de rugbyer. Mogelijk wordt hij geschorst of moet hij de boete die zijn club heeft gekregen zelf betalen.

STER reclame