NOS NieuwsAangepast

Hoofdklasse-duel loopt uit de hand

Een voetbalwedstrijd tussen de Hoofdklasse-amateurs van Alphense Boys en Haaglandia is uitgelopen op een vechtpartij. Spelers en supporters gingen kort na het laatste fluitsignaal met elkaar op de vuist. Er zijn drie mensen aangehouden.

De aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk. Na de wedstrijd, die werd gespeeld om promotie naar de Topklasse, ontstond een opstootje onder voetballers. Toen supporters zich ermee bemoeiden, liep de situatie uit de hand.

Vijftien mensen

De politie rukte massaal uit om de gemoederen te bedaren. Vanwege de drukte leek het aanvankelijk of er tientallen mensen slaags waren geraakt, maar uiteindelijk bleken er ongeveer vijftien mensen bij betrokken te zijn geweest, zegt de politie.

Twee mensen raakten gewond, van wie er één met hoofdletsel naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens radioverslaggevers van Alphen Stad FM werd op zijn hoofd ingetrapt toen hij op de grond lag. Sportpresentator en perschef van Oranje Kees Jansma, oud-voorzitter van Alphense Boys, probeerde tevergeefs de boel te sussen.

Spelers en fans van Haaglandia zijn onder politiebegeleiding van het sportpark in Alphen aan den Rijn vertrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl