Wegen overstroomd in Z-Duitsland

Aangepast op

Grote delen van Zuid-Duitsland en West-Oostenrijk staan onder water vanwege de aanhoudende regen en het hoge waterpeil in de rivieren.

De A8 bij München staat onder water richting Salzburg. De weg ligt relatief laag en gaat over een rivier heen. Van Salzburg naar München staat meer dan 30 kilometer file. De andere kant op staat 20 kilometer.

In Oostenrijk zijn de problemen minstens zo groot volgens de ANWB. "Zeker in het Salzburgerland, ten zuiden van Salzburg. Kaprun en Zell am See zijn niet te bereiken met de auto." De A10 bij Flachau is ook dicht.

Moldau

Ook in Zwitserland en Tsjechië wordt het peil van de rivieren nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens Tsjechische media wordt Praag bedreigd door het hoge water uit de Moldau. In verschillende provincies van het land is de noodtoestand uitgeroepen.

Uiterwaarden

In Nederland houden de waterschappen het peil nauwlettend in de gaten. Enkele uiterwaarden zijn al een klein beetje ondergelopen.

De schatting is dat het waterpeil deze week verder zal stijgen tot 13,5 meter boven NAP. Weerman Gerrit Hiemstra denkt dat we ook in Nederland overlast kunnen krijgen van het water.

Bent u in het getroffen gebied en wilt u uw ervaringen delen, mail dan naar de NOS.