Enkele duizenden demonstranten hebben vanochtend onder de noemer 'Blockupy' in Frankfurt enkele uren de straten naar de Europese Centrale Bank geblokkeerd. Ze betoogden tegen de manier waarop de ECB de economische crisis bestrijdt.

De betogers droegen slogans als 'Menselijkheid boven winst' en 'De oorlog begint hier'. Ze wilden voorkomen dat medewerkers van de ECB hun werk kunnen bereiken. Na drie uur braken de betogers hun blokkade af en verdeelden zij zich in twee groepen. De eerste ging richting het centrum van Frankfurt, de tweede naar de luchthaven.

Maatregelen

De politie was massaal aanwezig bij het gebouw van de ECB, maar tot ongeregeldheden kwam het niet. Volgens de politie waren er zo'n duizend betogers op de been; de organisatie sprak van 3000.

De ECB zei dat er maatregelen waren genomen om operationeel te blijven. Net als veel andere banken in het financiële centrum van Frankfurt had de ECB zijn medewerkers opgeroepen weg te blijven.

Vorig jaar omstreeks deze tijd werden in Frankfurt honderden mensen opgepakt bij een soortgelijk protest dat vier dagen duurde.

Den Haag

Voor morgen staan er in heel Europa protesten op de rol. Dan worden in Frankfurt zo'n 20.000 mensen verwacht. In Nederland staat een demonstratie gepland in Den Haag.

STER reclame