Bij botsingen tussen de Turkse politie en demonstranten in Istanbul zijn gewonden gevallen. De rellen begonnen toen agenten een tentenkamp wilden ontruimen in een park aan de rand van het centrale Taksimplein. Daar demonstreren sinds deze week honderden mensen tegen het verdwijnen van het Gezipark, dat ook erg in trek is bij toeristen.

Net als gisteren zette de politie traangas en waterkanonnen in om de stenengooiende betogers uiteen te drijven. Een deel van de gewonden viel toen een betonnen trap instortte waarover de demonstranten wilden vluchten. Hoeveel gewonden er zijn gevallen is niet duidelijk.

Herinrichting

De rellen breidden zich in de loop van de ochtend verder uit over het Taksimplein en over de boulevards die er op uitkomen. Een deel van de boulevards is afgesloten.

De opheffing van het park maakt onderdeel uit van een grote herinrichting van het Taksimplein. Op de plaats van het park moet een winkelcentrum komen. Tegen de plannen van het stadsbestuur voor het Taksimplein bestaat veel weerstand.

STER reclame