NOS NieuwsAangepast

Ferry Mingelen gaat weg bij de NOS

Politiek verslaggever Ferry Mingelen gaat eind dit jaar met pensioen. Daarmee komt een eind aan bijna dertig jaar bij de NOS.

Mingelen werd eind vorig jaar 65, maar kwam toen met de NOS overeen dat hij nog een jaar langer zou blijven. Hij zegt nu: "Ik had liever nog een jaar doorgewerkt. De NOS had mijn pensioen eigenlijk al met 65 willen laten ingaan. Dit is het compromis: 66."

Mingelen is niet van plan thuis te blijven zitten. "Den Haag is nog niet van mij af", zegt hij, al heeft hij nog geen concrete plannen.

Gezichtsbepalend

Mingelen, die eerder als verslaggever werkte bij onder meer Het Vrije Volk en Trouw, is al lange tijd gezichtsbepalend als duider van het politieke nieuws. Hij brengt zijn analyses op dit moment voor NOS Nieuws en Nieuwsuur. Ook deed hij een groot aantal verkiezingsuitzendingen.

"Ferry is vorig jaar 65 geworden en we hebben toen uitgebreid met hem gesproken over het juiste moment van afscheid," zegt Gelauff. "Samen hebben we vorig jaar al afgesproken dat hij nog één jaar bij ons zou blijven en dat we nu de tijd gaan nemen om een waardige opvolger voor hem te vinden", zegt NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff erover.

Icoon met unieke stijl

Gelauff noemt Mingelen een icoon: "Ferry is een van onze grote namen en heeft ongelooflijk veel voor de NOS gedaan. Het is niet voor niets dat hij vorig jaar de Anne Vondelingprijs heeft gekregen voor zijn gehele werk."

Ook Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje looft Mingelen. "Hij heeft een unieke stijl en verkiest altijd het rechte pad van de kritische journalistiek. Ik denk dat het niet overdreven is te stellen dat Ferry Nieuwsuur mede heeft gemaakt tot wat we nu zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl