NOS NieuwsAangepast

Chinese baby gered uit afvoerpijp

In China is een pasgeboren baby uit de afvoerpijp van een wc gered. Het jongetje is naar een ziekenhuis gebracht. Hij maakt het goed.

De politie kreeg een melding van iemand dat er babygehuil kwam uit een openbaar toilet in een appartementencomplex in Pujiang, in het oosten van China. Hulpverleners zaagden het L-vormige stuk uit de afvoerpijp waarin de baby vastzat. De pijp was zo'n tien centimeter in doorsnede.

Verborgen zwangerschap

Brandweermannen en artsen knipten de buis daarna heel voorzichtig open. Toen de baby eenmaal was bevrijd, begon hij te huilen. Het kindje had toen twee tot drie uur vastgezeten.

Diverse media meldden dat de moeder van de baby zich inmiddels heeft gemeld. Het zou een ongetrouwde vrouw zijn die haar zwangerschap verborgen had gehouden. Ze heeft gezegd dat ze op de wc onverwacht beviel van het jongetje en dat zij degene is die alarm heeft geslagen.

Schande

De politie onderzoekt of haar verklaring klopt. Over de vader is niets bekend.

Op Weibo, de Chinese variant van Twitter, wordt schande gesproken over het voorval. "De ouders die dit hebben gedaan zijn nog vuiler dan de rioolpijp waar de baby in zat", schrijft iemand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl