NOS NieuwsAangepast

Free Record Shop officieel failliet

Free Record Shop is vanochtend door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard.

De winkelketen kondigde vrijdag al aan faillissement te zullen aanvragen. Het bankroet betreft de Nederlandse organisatie van Free Record Shop, met 141 filialen en 755 medewerkers. De rechtbank heeft twee curatoren benoemd. Zij zullen naar verwachting onderzoeken of er in afgeslankte vorm een doorstart kan worden gemaakt. "Dat is meestal wel de voorkeursoptie bij faillissementen'', zei Jos Borsboom, een van de curatoren.

Onlineverkoop

Mogelijk worden de onderhandelingen heropend met de Bussumse investeerder ProCures, die onlangs al een meerderheidsbelang nam in het onderdeel Game Mania en de Belgische tak van Free Record Shop. Die was vorig jaar ook de redder van de failliete boekwinkels van De Slegte en Selexyz. Deze ketens maken volgens de investeerder inmiddels weer een bescheiden winst.

Volgens Borsboom zijn er afgaande op de mails die hij heeft gekregen meer belangstellenden. De directie van de winkelketen, die muziek, films en games verkoopt, zei vorige week dat de kans groot is dat er winkels van Free Record Shop in het straatbeeld blijven bestaan.

Het bedrijf van oprichter Hans Breukhoven is in de problemen gekomen door de economische neergang en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl