Willem Holleeder wordt verdacht van afpersing. Hij is vandaag in Haarlem opgepakt. Wie Holleeder heeft afgeperst wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Ook is niet bekend of hij dit voor of na zijn vrijlating heeft gedaan. Holleeder is eerder veroordeeld voor afpersing van onder anderen vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Zeven mannen en drie vrouwen zijn opgepakt in onder meer Heemskerk, Amsterdam, Eindhoven, Ouderkerk aan den Amstel, Haarlem en Axel. Volgens het OM zijn de verdachten belangrijke figuren in de georganiseerde misdaad.

Groot onderzoek

De arrestatie van Willem Holleeder is onderdeel van een grootschalig onderzoek naar een misdaadorganisatie die wordt verdacht van witwassen, afpersing, zware mishandeling, vuurwapenbezit en handel in harddrugs. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het onderzoek is in 2009 gestart.

Dick V. en Danny K. zijn in de zaak de hoofdverdachten. Holleeder wordt gezien als medeverdachte. Hij heeft volgens justitie de hoofdverdachten geholpen. Holleeder werd in Haarlem opgepakt bij een autobedrijf, dat wel eens gepantserde auto's zou leveren aan criminelen.

In totaal zijn er meer dan 40 panden doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op drie vuurwapens, ongeveer 100 dure horloges, gepantserde auto's en enkele tonnen aan contant geld.

Gebroken kaak

In Hilversum doorzocht het OM een penthouse, dat van hoofdverdachte V. zou zijn. Holleeder zou daar regelmatig over de vloer komen. In Beverwijk werden twee sportscholen doorzocht. Een van die scholen is volgens bronnen van Dick V.

In Beverwijk werden twee sportscholen doorzocht. Een van die scholen is volgens bronnen van Dick V.

Dick V. sloeg Willem Holleeder vorig jaar op een terras in Amsterdam in het gezicht. Holleeder liep daarbij een gebroken kaak op. Die ruzie is later bijgelegd.

STER reclame