Willem Holleeder is opgepakt in verband met een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de georganiseerde misdaad. Het OM bevestigt berichtgeving van de NOS.

Holleeder is een van de verdachten in het onderzoek. Hij zit in volledige beperking. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het OM komt in de loop van de dag met meer informatie.

In Hilversum doorzoekt het OM een penthouse, dat volgens buurtbewoners van een ex-vriendin van Holleeder is. Ze zeggen dat hij daar geregeld kwam. Bij het gebouw staat een grote verhuiswagen en duidelijk is dat de politie alles wat in het huis is, meeneemt. Dat betekent dat niet alleen computers en administratie worden meegenomen, maar ook kunstwerken en andere waardevolle spullen, om die in beslag te kunnen nemen als er een strafzaak komt.

Danny K

Ook in Beverwijk en Amsterdam zijn invallen gedaan. In Amsterdam Zuid-Oost wordt de Diamantbeurs doorzocht, de Vereniging Beurs voor den Diamanthandel. Volgens verslaggever Robert Bas kan dat duiden op witwassen. Mogelijk is er ook sprake van drugs.

In Beverwijk worden twee sportscholen doorzocht. Een van die scholen is volgens bronnen van Dick V., ook hij is aangehouden.

V. was eerder in het nieuws omdat hij Willem Holleeder op een terras in het gezicht sloeg en hem zo een gebroken kaak bezorgde. Die ruzie is later bijgelegd. Beiden zijn daarna lid geworden van de motorclub No Surrender, maar daar zouden ze al weer uitgestapt zijn.

Een van de anderen die zouden zijn opgepakt is Danny K. Hij wordt door justitie al jaren gezien als de grote man achter de schermen bij veel criminele activiteiten.

STER reclame