Fledderus houdt Roda in eredivisie

Roda JC heeft zich met de tong op de schoenen gehandhaafd in de eredivisie.

Na de 0-0 in Rotterdam worstelde Roda zich thuis tegen Sparta naar een 2-1 overwinning. De winnende goal viel in de negentigste minuut.

Sparta liet het initiatief aan Roda. De thuisploeg speelde echter slordig en werd nauwelijks gevaarlijk.

Na getreuzel van Krisztián Németh counterde Sparta naar de 0-1 (Mario Bilate, op aangeven van Donovan Deekman). Nog voor rust was Bilate twee keer dicht bij de 0-2. Bart Biemans ontsnapte aan rood.

Na rust misten Mitchell Donald, Davy De Beule en Sanharib Malki en gingen de Roda-koppies hangen.

Met een geweldige vrije trap, die in de rechterkruising vloog, zorgde Mark-Jan Fledderus toch nog voor de 1-1.

In de negentigste minuut schoot de middenvelder de Limburgers ook nog naar de bevrijdende 2-1. Weer was hij trefzeker met een vrije trap, dit maal in de linkerhoek.