In de wijk La Défense in Parijs is een patrouillerende Franse militair in de keel gestoken. De politie is een klopjacht begonnen op de dader.

Het slachtoffer heeft veel bloed verloren maar zal de aanslag zeker overleven, heeft de politieprefect van La Défense verklaard.

De geüniformeerde militair (23) bewaakte een winkelgebied in La Défense. Rond zes uur in de namiddag liep hij met twee collega's over straat toen hij van achteren werd aangevallen. Beveiligingscamera's hebben de dader vastgelegd. Het gaat om een ongeveer 35-jarige man met een baard, mogelijk met Noord-Afrikaanse gelaatstrekken. Onder zijn jas leek hij een Arabisch tuniek te dragen.

Londen

De Franse president Hollande heeft opdracht gegeven om een mogelijk verband met de aanslag van woensdag in Londen te onderzoeken.

Daar doodden twee mannen een Britse militair met een mes en een bijl, ook op straat en op klaarlichte dag. Ze riepen daarbij Allah aan en zeiden dat ze de richtlijnen van de Koran opvolgden.

Hollande

Vanuit Ethiopië, waar hij een top van de Afrikaanse Unie bijwoont, sprak Hollande zijn medeleven uit met het slachtoffer. Hij riep het leger op om de waakzaamheid verder te verhogen.

Het Nederlandse ministerie van Defensie ziet vooralsnog geen aanleiding om maatregelen te nemen, verklaarde een woordvoerder tegenover de NOS.

STER reclame