De schaatsbond KNSB overlegt vanmiddag over het nieuw te bouwen ijsstadion. Eerder deze week wist de NOS het geheime rapport met het advies van de beoordelingscommissie in handen te krijgen. Daaruit blijkt dat het Icedome in Almere de voorkeur heeft van de commissie.

Dat nieuws leidde tot veel commotie in de schaatswereld, met name in Friesland dat Thialf als het Mekka van de schaatssport wil behouden.

Almere kreeg van de commissie de voorkeur boven Heerenveen en ook Zoetermeer. Vanmiddag is er overleg. Het dagelijks bestuur van de KNSB met voorzitter Doekle Terpstra wordt bijgepraat door de beoordelingscommissie en het adviesbureau Hypercube, dat de procedure begeleidt. Ingewijden menen dat de uitkomst van het overleg vandaag bepalend kan zijn voor het aanblijven van Terpstra als KNSB-voorzitter.

Modern IJsstadion

Ook NOC*NSF doet mee in het overleg. De sportkoepel en de KNSB zijn unaniem van mening dat de Nederlandse schaatssport dringend behoefte heeft aan een modern ijsstadion dat kan concurreren met de beste accommodaties elders in de wereld.

Maandag laten de voorzitters van NOC*NSF en de KNSB, Andre Bolhuis en Doekle Terpstra, vertrouwelijk aan de drie partijen weten wat het voorlopig besluit wordt. Op 3 juni volgt het definitieve besluit.

In een paginagrote advertentie in De Telegraaf roepen topsporters Sven Kramer en Epke Zonderland vandaag op om te investeren in Thialf, zodat nieuwe talenten in de toekomst er de weg naar het goud zullen vinden. "Het nieuwe Thialf is onmisbaar."

STER reclame