NOS SportAangepast

Pittige loting Sijsling en De Bakker

Igor Sijsling stuit op Roland Garros in de eerste ronde op Jürgen Melzer, zo heeft de loting uitgewezen.

De Oostenrijkse nummer 37 van de wereld haalde in 2010 nog de halve finales op het Parijse gravel.

Sijsling won eerder dit jaar in Memphis al wel van Melzer, die hij in september in Groningen ook met het Nederlands Davis Cup-team weer tegen zal komen. Robin Haase begint in Parijs tegen de Franse nummer negentig van de wereld, Kenny de Schepper.

Zwaarste opgave De Bakker

De zwaarste opgave wacht Thiemo de Bakker; hij moet het bij het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar opnemen tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka, de nummer elf van de wereld.

Wawrinka weet overigens nog niet zeker of hij wel meedoet aan Roland Garros. Hij liet het Masters-toernooi van Rome vorige week schieten vanwege een spierscheuring.

Rus tegen Errani

Kiki Bertens treft de sterke Roemeense Sorana Cirstea (WTA-26) en voor Arantxa Rus kwam er een nog zwaardere klus uit de bus. De mondiale nummer 86 neemt het op tegen de Italiaanse Sara Errani, de huidige nummer vijf van de wereld en vorig jaar verliezend finaliste op Roland Garros.

De Spaanse titelverdediger Rafael Nadal speelt in de eerste ronde tegen de Duitser Daniel Brands. De Serviër Novak Djokovic treft de Belg David Goffin. Roger Federer komt uit tegen een qualifier. Bij de vrouwen werd titelverdedigster Maria Sjarapova gekoppeld aan Su-Wei Hsieh uit Taiwan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl