NOS NieuwsAangepast

Ook regisseur Eva Jinek vertrekt

Bert van der Veer, de regisseur van Eva Jinek, vertrekt ook bij WNL. Gisteren liet hij de omroep weten dat hij, nu Jinek niet meer mag presenteren, de resterende vijf afleveringen van het programma niet zal regisseren.

Volgens Van der Veer zijn er heel veel regisseurs in Nederland die op zondagochtend niets te doen hebben, dus vervanging regelen zal geen probleem opleveren.

Omroeppolitiek

WNL liet de presentatrice gisteren weten dat de resterende afleveringen van het programma 'Eva Jinek op Zondag' door anderen gepresenteerd worden. Vanaf nu heet het programma 'WNL op Zondag'.

Van der Veer vindt deze gang van zaken heel vervelend voor Eva Jinek, die hierdoor geen gelegenheid heeft afscheid te nemen van haar kijkers. Daarnaast begrijpt hij ook dat het omroeppolitiek is. WNL wil aantonen dat ze het ook zonder Jinek kunnen redden op zondag.

Met de komst van het nieuwe presentatieteam van Charles Groenhuijsen, Paul Jansen en Janneke Willemse krijgt het programma volgens Van der Veer een wat sterker rechts profiel. "Het palet was bij het programma van Eva Jinek wat breder en dat staat mij iets meer aan", zegt de regisseur.

Afspraken

Ook de NPO was verrast over het besluit om Jinek van de buis te halen en wil met WNL in gesprek over de veranderingen aan het programma. "Wij zijn door WNL nog niet formeel op de hoogte gesteld dat de titel van het programma wijzigt, Eva Jinek per direct van het programma wordt afgehaald en het programma een andere invulling krijgt", zegt directeur video Gerard Timmer.

"Over het programma bestaan afspraken tussen WNL en NPO en op basis van deze afspraken verwacht de kijker dit programma", stelt Timmer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl