NOS WielrennenAangepast

Di Luca test weer positief op epo

Danilo di Luca heeft positief getest op epo.

De 37-jarige Italiaan is door de UCI voorlopig geschorst en moet de Giro verlaten.

Hoofdredacteur Pier Bergonzi van sportkrant Gazzetta dello Sport bracht het nieuws op Twitter de wereld in: "Slecht nieuws... Danilo di Luca positief! Bij een onaangekondigde controle. Epo?" De organisatie van de Giro bevestigde niet veel later dat Di Luca inderdaad door de mand is gevallen.

Di Luca werd op 29 april betrapt bij hem thuis, twee dagen nadat hij een contract tekende bij Vini Fantini-Selle Italia. De Italiaan, nu actief in de Giro, eindigde in die twee dagen direct in de toptien van de GP Industria en de Giro della Toscana, maar liep op dag drie al tegen de lamp.

Levenslange schorsing

Di Luca testte tijdens de Giro van 2009 al positief op de epo-variant cera. Hij kreeg destijds, omdat hij meewerkte aan het onderzoek, strafvermindering en werd voor vijftien maanden geschorst.

Als ook de contra-expertisie positief is, kan Di Luca als recidivist rekenen op een levenslange schorsing, en daar kan Kenny van Hummel zich wel in vinden. "Goede actie van Di Luca! Levenslang schorsen, nooit meer terug laten keren in onze sport", twitterde de renner van Vacansoleil-DCM.

Di Luca werd in 2007 ook al een keer voor drie maanden geschorst (nadat hij de Giro had gewonnen) wegens het frequent bezoeken van dopingdokter Carlo Santuccione.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl