Julia Samuël dagen gegijzeld

time icon Aangepast

Oud-presentatrice Julia Samuël is dagenlang gegijzeld geweest in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dat is bevestigd door Drive Against Malaria, de stichting waarvoor Samuël werkt.

Samuël werd samen met een Britse collega vastgehouden door minstens 25 zwaarbewapende rebellen, zegt ze tegen RTL Boulevard. "We keerden terug van onze hulpdorpen en kwamen na een vermoeiende rit van twee dagen aan in Berbérati, 200 kilometer van de grens van Kameroen. Op dat moment werden we overvallen door Seleka-rebellen."

Ontsnapping

De gijzelnemers dreigden de twee dood te schieten. De oud-presentatrice en -omroepster van Veronica en Yorin was doodsbang. "Het gevoel dat niemand weet wat er met ons gebeurt, is huiveringwekkend. Met een mobiele telefoon verzonden we in het geniep hulpberichten naar Kameroen." Omdat de rebellen de zendtorens buiten werking hadden gesteld, hadden de twee geen idee of de berichten aankwamen.

Uiteindelijk wisten Samuël en haar collega te ontsnappen met hulp van een van de rebellen. Ze vluchtten via een geheime route, waarna ze in Kameroen werden opgevangen en in veiligheid gebracht.

Drive Against Malaria

Drive Against Malaria zet zich in Afrika in om malaria te bestrijden. De organisatie haalt geld op voor onder meer muskietennetten en medicijnen. Julia Samuël, die onder meer bekend is van 'De heilige koe' en 'Veronica goes....', reist meerdere keren per jaar af naar Afrika.

STER Reclame