De twee daders van de terreuraanslag in Londen hebben koelbloedig hun arrestatie afgewacht. Ze deden geen poging om te vluchten, maar een van de twee probeerde juist voor een camera zijn daad te rechtvaardigen. Het is niet duidelijk wie het gesprek opnam.

"Ik heb in de Koran heel vaak gelezen dat wij hen moeten bestrijden, zoals zij ons bestrijden. Oog om oog, tand om tand. Het spijt me dat vrouwen hier vandaag getuige van moesten zijn. Maar in ons land moeten vrouwen hetzelfde zien. Jullie zullen nooit veilig zijn. Stuur jullie regering weg. Ze geven niet om jullie."

De man spreekt deze tekst uit terwijl hij in zijn bebloede handen twee messen vasthoudt. Hij keert dan terug naar de andere dader, terwijl het slachtoffer op straat ligt. Sommige omstanders lopen ogenschijnlijk onbewogen door.

Verzet

De twee mannen reden hun slachtoffer eerst aan, voor hij werd gedood. Daarbij riepen ze "Allahu Akbar". De Britse Moslimraad heeft de moord krachtig veroordeeld en onverenigbaar met de islam genoemd.

De twee daders hebben zich verzet bij hun arrestatie. Volgens getuigen had de politie geen andere keus dan de twee neer te schieten. Een van de twee is zwaargewond.

De nationaliteit van de daders is onbekend.

STER reclame