NOS NieuwsAangepast

Naturalis vindt unieke dino in VS

In Wyoming in de Verenigde Staten zijn drie, mogelijk vier skeletten gevonden van de triceratops, een dinosauriërsoort. Een opgravingsteam van wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center uit Leiden en het Amerikaanse Black Hill Institute deed de ontdekking tijdens een expeditie afgelopen week.

Een van de triceratops-skeletten is waarschijnlijk het compleetst dat tot nu toe is gevonden. De triceratops was een driehoornige planteneter die 70 tot 65 miljoen jaar geleden in Noord- Amerika leefde en op vier poten liep.

Volgens Naturalis is het uitzonderlijk dat er meerdere triceratopsen bij elkaar zijn gevonden. "Het zijn ook nog eens exemplaren van verschillende leeftijd. Dat is ontzettend spannend. We gaan door deze vondst heel veel leren over de ontwikkeling en het gedrag van triceratops", aldus paleontoloog Anne Schulp.

Triceratops

De triceratops is een van de bekendste dinosauriërs. Toch zijn er maar weinig skeletten van gevonden. Het beest werd gegeten door de tyrannosaurus rex, die ze met botten en al opat. Alleen de schedel bleef over. Daarvan zijn er in de loop van de tijd honderden gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl