De lichamen die zondag bij Cothen zijn gevonden, zijn inderdaad van de vermiste broers Ruben en Julian. Dat heeft dna-onderzoek uitgewezen.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft de lichamen onderzocht. Zij zijn inmiddels vrijgegeven en overgedragen aan de familie.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Dat zal volgens de politie mogelijk langere tijd duren, onder meer omdat de lichamen lang in het water hebben gelegen.

Camerabeelden

De politie is nog steeds bezig met buurt- en sporenonderzoek in de buurt van de vindplaats van de broertjes. In de sloot waar ze zijn gevonden wordt gebaggerd naar spullen die eventueel naar de diepte zijn gezakt. Het gebied is wel weer toegankelijk voor verkeer.

In de omgeving van Cothen heeft de politie camerabeelden veiliggesteld voor analyse. Zo wil de politie een beter beeld krijgen van de route die de vader heeft afgelegd.

Er zijn tot nu toe meer dan vijfduizend tips binnengekomen bij de politie. De politie is nog steeds op zoek naar de schoenen en de rode boxershort van de vader, een deel van een sleepkabel en een groene zaklamp.

STER reclame