NOS SchaatsenAangepast

Almere nieuwe schaatscentrum

Almere wordt het nieuwe centrum van het Nederlandse schaatsen.

Het is de bedoeling dat vanaf 2016 alle grote nationale en door de KNSB georganiseerde internationale wedstrijden (schaatsen, kunstrijden en shorttrack) in het Icedome Almere plaatsvinden.

Dat adviseert de 'beoordelingscommissie selectie schaatsaccommodatie voor de topsport', die de biedingen van drie centra (Icedôme Almere, TranSportium Zoetermeer en Thialf Heerenveen) heeft vergeleken.

Morgen wordt het adviesrapport aangeboden aan de KNSB en NOC*NSF. Die twee sportbonden nemen het advies mee in hun besluit over de voorlopige gunning.

Thialf en TranSportium hebben een week de tijd om beroep aan te tekenen. Op 28 mei volgt dan het definitieve besluit.

"Meest aantrekkelijk"

In het rapport staat dat uit de bieding van Icedôme Almere "naar voren komt dat goed is bekeken wat topsporters en talenten nodig hebben, in financiële termen is de bieding veruit de meest aantrekkelijke, en de beoordelingscommissie gelooft dat er een centrum kan ontstaan met grote nationale en internationale uitstraling op de schaatssporten."

Thialf in Heerenveen wees in de biedingenstrijd vooral op de historie van de Friese schaatstempel. De huidige locatie wordt in de plannen helemaal gemoderniseerd.

Zoetermeer heeft grote plannen voor een innovatief TranSportium waar ook het bedrijfsleven aan meebetaalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl