Leiders van grote Britse bedrijven waarschuwen de bevolking dat weggaan uit de Europese Unie heel veel geld kost. De topmannen hebben berekend dat een dergelijke stap maximaal 109 miljard euro per jaar kost. Per Brits gezin komt dat op ruim 4000 euro.

Volgens de Britse captains of industry vinden mensen en partijen die pleiten voor de opzegging van het EU-lidmaatschap politiek belangrijker dan economie.

In een brief aan The Independent beschuldigen de topmannen van onder meer British Telecom, Shell en Deloitte de eurosceptici ervan dat zij het nationaal belang totaal uit het oog verliezen.

Geschrokken

Tijdens de jongste regionale verkiezingen in Groot-Brittannië was er een opvallend grote winst voor de eurosceptici. Veel Britse intellectuelen en grote ondernemers zijn daar flink van geschrokken.

De briefschrijvers zijn het met premier Cameron eens dat hervormingen binnen de EU noodzakelijk zijn. Zij willen dat de premier duidelijk maakt dat de economie van de 27 EU-landen concurrerender wordt. De regering in Londen moet bevorderen dat de EU op het gebied van energie, transport, telecommunicatie en de digitale ontwikkelingen steeds meer één markt wordt. Daarvan zou ook Groot-Brittannië volgens hen flink profiteren.

STER reclame