NOS NieuwsAangepast

Justitie: geen mishandeling R'dam

Justitie spreekt tegen dat een Guinese asielzoeker in een detentiecentrum in Rotterdam is mishandeld en tegen zijn zin in een isoleercel is geplaatst. Directeur Hennephof van de Dienst Justitiële Inrichtingen ontkende tegenover de NOS ook dat er een oproer is geweest in het centrum en dat mensen toen in een isoleercel zijn gezet.

Hennephof zei dat de man uit Guinee op eigen verzoek in een isoleercel zit.

Gehinderd

De asielzoeker liet gisteren aan de NOS weten dat hij geslagen werd en door een tiental gemaskerde mannen in een isoleercel is gegooid.

In Nieuwsuur beklaagde vertrouwensarts Elcke Bonsen zich gisteren over de behandeling van haar cliënt. Ze zei ook dat ze zich gehinderd voelt in haar werk. Illegalen en afgewezen asielzoekers worden volgens haar mishandeld door bewakers en door medewerkers van het Intern Bijstandsteam van de gevangenis in Rotterdam.

Te bizar

D66, CDA, PvdA en GroenLinks willen opheldering van het kabinet over de behandeling van de hongerstakende asielzoekers in Rotterdam.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman bezocht het detentiecentrum vrijdag. "Mensen die vastgezet worden terwijl ze niks misdaan hebben en vervolgens onder verantwoordelijkheid van de staat mishandeld zouden worden, het is te bizar voor woorden", zegt Voortman. "Wij willen dinsdag tot in detail horen wat er vrijdagavond precies gebeurd is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl