Twee lichamen gevonden in Cothen

time icon Aangepast

In Cothen, bij Wijk bij Duurstede, zijn twee lichamen aangetroffen. Dat heeft de politie aan het eind van de middag bekendgemaakt.

De lichamen zijn rond 14.30 uur door een voorbijganger gevonden bij een duiker, een grote afwateringsbuis, bij de Hoeksedijk en de Kanaaldijk-Noord langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

De politie kan niet bevestigen dat het gaat om kinderen. De lichamen moeten nog worden geborgen en geïdentificeerd.

Inschatting

In de regio is eerder gezocht naar de twee vermiste broertjes uit Zeist. De plek waar de twee lichamen zijn gevonden, ligt op zo'n 10 kilometer van de plek waar het lichaam van hun vader werd gevonden. De moeder van de broertjes is geïnformeerd over de vondst van de lichamen.

Hoelang de identificatie gaat duren, kan de politie niet zeggen. "Er is nu geen inschatting te maken wanneer de identiteit van de lichamen vast te stellen is. Onderzoek moet zorgvuldig gebeuren", twittert de politie Utrecht.

Eerder gezocht

In de regio is eerder gezocht naar de twee vermiste broertjes uit Zeist. De plek waar de twee lichamen zijn gevonden, ligt op zo'n 10 kilometer van de plek waar het lichaam van hun vader werd gevonden.

De politie heeft de omgeving van de lichamen afgezet. Er is veel politie op de been. Rechercheurs van Forensische Opsporing doen onderzoek.

Er zijn een aantal busjes van de Mobiele Eenheid en een hondenbrigade aanwezig, zegt verslaggever Mattijs van de Wiel. Er is ook een container van de politie neergezet, die wordt gebruikt bij het onderzoek.

STER Reclame