Na vier seizoenen in de eredivisie te hebben vertoefd, moet VVV-Venlo een stap terug doen.

VVV redde de afgelopen twee jaar het vege lijf via de nacompetitie, maar verloor nu in de tweede ronde van Go Ahead Eagles.

Na in de eigen Adelaarshorst al met 1-0 te hebben gezegevierd was Go Ahead in De Koe zelfs met 0-3 te sterk voor de Noord-Limburgse formatie. De paal redde VVV in de beginfase bij een schot van Quincy Promes, maar kort daarna trof Jarchinio Antonia wel doel met een bekeken schot.

VVV vocht manmoedig terug en kreeg ook kansen via onder anderen Bryan Linssen, maar het bleek een verloren zaak. Go Ahead bleef gevaarlijk counteren en nam via Promes en Marnix Kolder in de slotfase afstand. De Deventenaren gaan nu met Volendam, uitgerekend de ploeg die door Go Ahead op de slotdag van de competitie van de Jupiler League-titel werd gehouden, strijden om een plaats in de eredivisie.

"Heel droevig"

VVV-aanvoerder Marcel Seip kon nauwelijks woorden vinden nadat de degradatie een feit was. "Dit is heel droevig. Niet alleen voor de spelers, maar voor iedereen bij VVV. Ik heb hier geen woorden voor, ik kan er niets anders van maken."

In de competitie wist VVV het Tilburgse Willem II nog onder zich te houden, maar in de play-offs om promotie/degradatie kwam het twee keer tekort tegen Go Ahead Eagles.

"De nacompetitie was gewoon weer een kans voor ons, maar we hebben niet genoeg afgedwongen. Eigenlijk is het wel terecht dat wij hier de verliezer zijn. Het is heel pijnlijk, maar wij waren gewoon minder."

"Als je twee keer tegen Go Ahead speelt en dan helemaal niet scoort, maak je het jezelf wel heel moeilijk", verzuchtte zijn trainer Ton Lokhoff. "Dit is heel vervelend en frustrerend, maar wel de realiteit. Iedereen wil graag in de eredivisie spelen, dus dan is dit natuurlijk een domper. Het zal wel even een paar dagen moeten inwerken."

Nieuw stadion

Het was voor VVV van levensbelang om dit seizoen te overleven in de eredivisie. De club hoopt volgend jaar een nieuw stadion te betrekken, waarmee het budget opgeschroefd kan worden. Maar de degradatie naar de Jupiler League werpt de geel-zwarte brigade ver terug.

STER reclame