FC Twente naar finale play-offs

FC Twente heeft zich ten koste van FC Groningen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal.

Na de 0-1 zege in de uitwedstrijd boekte het thuis een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

Het pleit leek al beslecht na een uithaal van Edson Braafheid, die in de twaalfde minuut de 1-0 betekende. Maar dankzij defensief geschutter bij Twente had Groningen zijn achterstand bij de pauze al omgebogen; eerste werkte Braafheid de bal in z'n eigen doel en daarna passeerde Andraz Kirm de ten onrechte uitgelopen doelman Sander Boschker.

Na de rust nam de druk van Twente toe, maar de Tukkers stelden het geduld van hun aanhang danig op de proef. Pas in de slotfase kopte Felipe Gutiérrez de 2-2 binnen en zorgde Nacer Chadli voor de fraaie 3-2.