NOS NieuwsAangepast

"Geen sharia in Schilderswijk"

Haagse gemeenteraadsleden herkennen zich niet in het beeld dat orthodoxe moslims andere bewoners van de Schilderswijk onder druk zetten. Dat zou vooral gebeuren in het deel van de wijk dat bekendstaat als de Vergeten Driehoek. Drie gemeenteraadsleden zijn naar aanleiding van een artikel in Trouw hierover naar de wijk gegaan om de sfeer te peilen.

"We weten dat er overwegend moslims wonen, ja," zegt CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bakker, "maar we hebben niet gemerkt dat die het voor het zeggen hebben".

Incidenten

Volgens Trouw krijgen mensen op straat opmerkingen over hun kleding en gedrag. De raadsleden kregen in de Vergeten Driehoek te horen dat er incidenteel wel eens een opmerking wordt gemaakt, maar de meeste mensen hebben dat niet zelf meegemaakt.

Bakker en zijn collega's Ibo Gülsen van de VVD en Rachid Guernaoui van D66 spraken onder anderen met vrouwen, jongeren, buurtvaders en de politie.

Debat

"Een kind heeft op school een keer tegen de juf gezegd dat ze wat bloot gekleed was en dat dat niet mag van Allah", vertelt Bakker "en een vrouw heeft via via gehoord dat iemand op de Haagse markt een opmerking maakte over de lengte van een rok".

De raadsleden ondernemen geen actie naar aanleiding van het onderzoek van Trouw, wel zullen ze het verder bestuderen en komt er een debat in de gemeenteraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl