"Broertjes zouden onder toezicht komen"

time icon Aangepast

De vermiste broertjes Ruben en Julian zouden volgens NRC Handelsblad onder toezicht worden geplaatst van Bureau Jeugdzorg. Ook zou de vader gehoord worden over kindermishandeling en zijn twee zoons niet zo vaak mogen zien.

De krant heeft een rapport ingezien van de Raad voor de Kinderbescherming dat zeer kritisch is over het toezicht en de hulp aan het gezin uit Zeist. De tien instanties die zich al over hen hebben gebogen zouden nauwelijks een verschil hebben gemaakt.

Zoektocht

Ook in Belgiƫ is nu een zoektocht op touw gezet naar de broertjes. Maandag gaan vrijwilligers zoeken in het bos- en heidgebied bij Maasmechelen, over de grens bij Geleen.

Volgens de organisatoren is de vader de Ruben en Julian langer in Limburg geweest dan gedacht. Daarom gaan ze op zoek naar de jongens in natuurgebieden in de regio.

T-shirt

Gisteren werd ook bekend dat de politie op zoek is naar een T-shirt met camouflageprint van de vermiste Julian. Dat T-shirt zou hij aan hebben gehad op de dag dat hij verdween.

Politie zoekt boxershort van de vader en T-shirt van een van de #vermiste broertjes Julian en Ruben van der Schuit. politie.nl/nieuws/2013/me? Politie Nederland (@Politie) May 17, 2013

Julian droeg het T-shirt toen hij het huis van zijn moeder in Zeist verliet met zijn broertje Ruben en zijn vader. Het is niet duidelijk of hij dat shirt ook aanhad toen hij later het huis van zijn vader in Vleuten verliet.

Ook is de politie op zoek naar een rode boxershort van de vader. Die had hij niet aan toen hij werd gevonden in het bos. De politie zegt informatie te hebben dat hij "op enig moment" een rode boxershort droeg.

Vermist

De broertjes Ruben en Julian zijn vermist sinds hun vader dood gevonden werd in het bos. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Honderden vrijwilligers zoeken op plekken waar de jongens zouden kunnen zijn. Tot nu toe is er niks gevonden.