Maastricht Aachen Airport zit door het teruggelopen vrachtvervoer in de problemen. Door de economische crisis wordt er via de luchthaven sinds de zomer van 2011 een kwart minder vracht vervoerd en lijdt het bedrijf verlies. Als het zo doorgaat kan de luchthaven ergens in de komende 12 maanden niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

Weliswaar stijgt het aantal passagiers dat via de luchthaven reist, maar die inkomstenstromen zijn niet genoeg om het verlies te compenseren. Volgens luchthavendirecteur Jan Tindemans is op korte termijn zo'n 2 miljoen euro nodig om het lopende jaar door te komen. Hij is aan het bekijken hoe het financiële gat gedicht kan worden. Daarbij wordt gekeken naar een mogelijke bijdrage van de eigenaar van de luchthaven, de Britse investeringsmaatschappij Omniport Holdings.

Provincie

Verder hoopt de luchthaven op steun van de provincie Limburg. Volgens de krant De Limburger is de provincie bereid onder voorwaarden de luchthaven te hulp te schieten met 1 miljoen euro. Dat geld is eigenlijk bedoeld voor investeringen op de luchthaven.

Maastricht Aachen Airport overweegt ook nog de verkoop van een bedrijventerrein om geld op te halen.

STER reclame