De Britse immigratiewetgeving wordt aangescherpt. Dat heeft de regering bekendgemaakt via de troonrede die koningin Elizabeth heeft voorgedragen in het parlement.

"De wet moet verzekeren dat Groot-Brittannië mensen aantrekt die een bijdrage leveren aan onze maatschappij en mensen afschrikt die dat niet doen."

Borgsom

Zo moeten buitenlanders die slechts tijdelijk verblijven in het Verenigd Koninkrijk, een borgsom betalen voordat ze het land binnenkomen.

Toegang tot medische zorg, die gratis is voor Britse ingezetenen, wordt voor immigranten beperkt.

Illegaliteit

De Britse regering neemt ook maatregelen om illegale immigratie te bestrijden. Migranten die illegaal in het Verenigd Koninkrijk zijn, kunnen niet langer een rijbewijs aanvragen.

Huiseigenaren worden verplicht de verblijfsstatus van huurders te controleren en bedrijven die illegale immigranten inhuren, kunnen hoge boetes krijgen.

UKIP

De maatregelen volgen op het verkiezingssucces van de UK Independence Party (UKIP), een anti-immigratiepartij die vorige week bij regionale verkiezingen een kwart van de stemmen haalde.

De regering ontkent dat de nieuwe maatregelen te maken hebben met de opkomst van UKIP en benadrukt dat ze al voor de verkiezingen een besluit had genomen over verscherping van de immigratieregels.

STER reclame