Nog geen spoor vermiste jongens

Aangepast op

De politie heeft nog geen spoor gevonden van de twee vermiste jongens uit Zeist. De zoektocht van gisteravond en vannacht in de bossen bij Doorn heeft niets opgeleverd.

Daar werd maandagavond de vader van de jongens van 6 en 9 jaar dood gevonden. Hij had zelfmoord gepleegd. Het laatste teken van leven kwam maandag uit Limburg, waar de vader bij Neerbeek had getankt. Omdat dat niet ver van Belgiƫ en Duitsland is, is de politie daar op de hoogte gebracht van de vermissing, maar er wordt in die landen nog niet gezocht.

De Nederlandse politie probeert nu in kaart te brengen waar de vader maandag precies is geweest. Zo wordt bekeken of hij nog ergens anders met zijn pinpas heeft afgerekend om te weten te komen welke route hij van Limburg naar Doorn heeft gevolgd.

Videobeelden

Ook worden videobeelden van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat bekeken in de hoop dat de auto op beeld is vastgelegd. In Zeist wordt ondertussen zijn computer nader onderzocht om te achterhalen waarom hij zelfmoord heeft gepleegd. Alle onderzoeken vergen veel tijd, heeft een woordvoerder gezegd.

Er is nationaal en internationaal een Amber Alert uitgegaan in de hoop dat mensen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland iets hebben gezien wat het vermelden waard is.