NOS NieuwsAangepast

Rabo: it'ers nodig tegen cyberaanval

De Rabobank vreest dat er de komende jaren een tekort ontstaat aan goed opgeleide it'ers in Nederland. De bank heeft alleen al dit jaar ruim 230 vacatures voor it-functies.

Er zijn onder meer nieuwe mensen nodig bij de afdeling die zich bezighoudt met het bestrijden van cyberaanvallen. Het bedrijf is bezig met een campagne om it'ers enthousiast te maken voor het werken bij een bank. Zo wordt op de Xbox geadverteerd met een filmpje waarbij een DDoS-aanval wordt nagespeeld.

Grote druk

"We voorzien dat het de komende jaren steeds moeilijker zal zijn om de goede mensen te vinden met een goede opleiding", zegt Heleen Cosijn, die voor de bank it-personeel werft. "Het verdrietige is dat het aantal it-opleidingen afneemt, omdat steeds minder studenten zich melden."

"Het is een voortdurende zoektocht. Jonge mensen die geïnteresseerd zijn, zijn zeer zeker welkom", zegt Mark Beerends, hoofd van het team dat de Rabobank moet beschermen tegen cyberaanvallen. Hij wijst erop dat niet iedereen geschikt is om bij een bank cyberaanvallen te bestrijden. Zo moeten it'ers met grote druk kunnen omgaan.

Ook andere banken zoeken nieuwe it'ers. Zo heeft ING momenteel 9000 it'ers in Nederland en België in dienst. Op die afdelingen staan zeventien vacatures open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl