O'Sullivan wereldkampioen snooker

Ronnie O'Sullivan is voor de vijfde keer wereldkampioen snooker geworden.

De 37-jarige Engelsman was in de eindstrijd in Sheffield met 18-12 te sterk voor zijn vier jaar jongere landgenoot Barry Hawkins.

Zondag sloot O'Sullivan de eerste dag van de finale af met een voorsprong van 10-7. Maandag won Hawkins, de mondiale nummer veertien, het eerste frame. Daarna was hij kansloos tegen The Rocket, die goed was voor zes centuries - een record voor een finale in 'The Crucible'.

Sabbatical

O'Sullivan, die "uit verveling" dit jaar zijn sabbatical onderbrak, moet met zijn vijf wereldtitels de Schot Stephen Hendry (zeven stuks), de Engelsman Steve Davis en Welshman Ray Reardon (ieder zes) nog voor zich dulden.

De flamboyante O'Sullivan is pas de derde snookerspeler die zijn wereldtitel weet te prolongeren sinds het toernooi in 1977 naar het Crucible Theatre verhuisde. Steve Davis slaagde daar in de jaren tachtig als eerste in en Hendry volgde dat voorbeeld begin jaren negentig. De Schot pakte zelfs vijf titels op rij.

Toekomst ongewis

Over zijn toekomst wilde O'Sullivan, die een tijdlang 'helemaal klaar' was met snooker en zich nergens liet zien aan de tafel, na de huldiging niet al te veel kwijt. "Ik zal zeker nog wat kleinere toernooien spelen. Of ik nog eens mee doe aan het WK, zien we dan wel weer. Je kunt er nooit ontspannen. Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat ik het snooker zelf niet mis, maar ik moet wel iets om handen hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl