Hotseflotski, in een handomdraai makaroni po-flotski

Aangepast

Hotseflotski, in een handomdraai maak je met onderstaande tips makaroni po-flotski. Waarom je dat zou willen? Omdat de Russische overheid dit traditionele gerecht, ook wel bekend als Russische pasta bolognese, tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji verbiedt. Net zoals bijvoorbeeld blini (poffertjes) gevuld met ongepasteuriseerde tvorog (verse kaas).

De producten staan namelijk op een lijst met elf verboden voedingsmiddelen die de Russische overheid heeft opgesteld om voedselvergiftiging te voorkomen. Volgens de krant The Moscow Times staat op die lijst ook zelfgemaakte drank, gedroogde vis en paddenstoelen. Restaurant die de gerechten in Sotsji en omstreken toch serveren kunnen tot duizenden euro's boete krijgen, aldus de krant.

De Winterspelen zijn volgend jaar van 7 tot en met 23 februari, dus met de tips van onderstaande Rus moet je het gerecht voor die tijd zeker onder de knie hebben. Een culinair hoogtepunt is het namelijk niet. Makaroni po-flotski is een van de favoriete gerechten bij Russische vrijgezellen. Je hebt er slechts een paar ingrediƫnten voor nodig: pasta, rundergehakt en uien.