Jaar cel voor Patrick van der Eem

Aangepast

Patrick van der Eem, de man die Joran van der Sloot een verklaring ontlokte over de verdwijning van Natalee Holloway, moet een jaar de cel in voor een ramkraak.

Van der Eem en twee medeverdachten stalen volgens de rechter op 31 december vorig jaar voor ruim 30.000 euro aan dure kleding uit een winkel in Oosterbeek. Daarbij sloegen ze met mokers de pui aan gort. In een minuut tijd gristen ze de spullen bij elkaar in grote zakken.

Na een achtervolging hield de politie het drietal aan. Een 38-jarige medeverdachte uit Spijk kreeg anderhalf jaar cel opgelegd omdat hij ook betrokken was bij een andere, soortgelijke overval in Zevenaar. De derde medeverdachte werd na verhoor vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk of hij alsnog voor de rechter moet komen.

Achtervolging

Van der Eem had zich volgens de rechter goed voorbereid. Een paar dagen voor de inbraak informeerde hij in de winkel naar de spullen. Ook stond een gestolen auto klaar om snel weg te komen.

Met een andere auto en schone kleding vluchtten de drie verder. Gewaarschuwde agenten zetten de achtervolging in, met snelheden van boven de 100 kilometer per uur. Uiteindelijk werden de drie gepakt. De auto met de buit en hun kleding met dna erop werden later gevonden.

STER Reclame