Het plan van 13 coffeeshops in Maastricht om zondag wiet aan buitenlanders te verkopen, krijgt navolging van andere Limburgse coffeeshops. Onder meer in Roermond, Sittard en Venray openen coffeeshops zondag hun deuren voor drugstoeristen.

Aanleiding voor het besluit van de coffeeshops is een uitspraak van de rechter. Die oordeelde vorige week dat burgemeester Hoes van Maastricht coffeeshop Easy Going niet had mogen sluiten. Hoes sloot de zaak omdat die nieuwe regels over de verkoop van softdrugs negeerde en toch wiet aan drugstoeristen verkocht. Volgens de rechter ging Hoes met zijn besluit te ver.

Ingrijpen

Limburgse coffeeshophouders voelen zich gesteund door de uitspraak en gaan daarom toch weer wiet aan buitenlanders verkopen. Volgens hen slaat de huidige aanpak, die erop is gericht om drugstoeristen te weren, de plank mis. De handel in wiet zou zijn verplaatst naar de straat.

Burgemeester Hoes heeft al aangekondigd dat hij gaat ingrijpen als de coffeeshops vasthouden aan hun plan. Het is niet bekend wat burgemeesters in andere Limburgse gemeenten doen.

STER reclame