NOS NieuwsAangepast

Geen tweede ambtstermijn Wolfsen

Burgemeester Wolfsen (53) van Utrecht stopt per 1 januari 2014. Hij wil geen tweede ambtstermijn van zes jaar. Wolfsen was vanaf 2008 burgemeester van Utrecht.

Het aflopen van de eerste termijn is voor PvdA'er Wolfsen een natuurlijk moment om te stoppen. "Ik vind het iedere dag opnieuw een groot voorrecht burgemeester te mogen zijn van deze prachtige stad en haar inwoners. Ook in de tijden van intensieve raadsdebatten over ingrijpende kwesties."

Wolfsen was niet onomstreden als burgemeester. Er werd drie keer een motie van wantrouwen tegen hem ingediend. Zo kreeg hij in 2009 kritiek omdat hij te ver was gegaan in zijn contacten met de media.

Hij belde de uitgever van een lokale krant met het verzoek een complete oplage te vernietigen, omdat de krant een kritisch artikel over hem wilde plaatsen. De oplage werd daadwerkelijk vernietigd.

Geen nieuwe carrière

In september 2011 overleefde Wolfsen een motie van wantrouwen in de affaire rond het weggepeste homostel in Leidsche Rijn. Een jaar later kreeg hij opnieuw een motie om de oren vanwege zijn optreden in de kwestie van de huisvesting van de Roma-familie Nicolich.

Wolfsen heeft nog geen plannen voor een nieuwe carrière. Hij wil meer tijd hebben voor familie en vrienden. Omdat hij niet beschikbaar is voor de arbeidsmarkt, zal Wolfsen geen gebruik maken van de wachtgeldregeling. Wolfsen zegt graag in Utrecht te blijven wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl