Bij het filmmuseum Eye in Amsterdam hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima via een videoverbinding gekeken en geluisterd naar de uitvoering van het Koningslied in Ahoy in Rotterdam. Meer dan 40 artiesten en de 10.000 bezoekers van het concert zongen het lied, begeleid door het Metropole Orkest, met John Ewbank op de vleugel.

Het lied was ook te volgen op grote schermen aan de zuidkant van het IJ. Op de Sumatrakade en de kop van Java-eiland stonden de mensen rijendik te wachten op de koninklijke boot. Ze keken wel naar het lied, maar niemand zong mee.

Het concert in Rotterdam begon om 17.30 uur. Artiesten traden op en tussendoor oefenden ze het Koningslied met het publiek. Onder de artiesten zijn Marco Borsato, Anita Meijer, Edsilia Rombley, Jim Bakkum, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace.

'Gaat om WA'

In het publiek zaten onder meer 30 koren met in totaal 1400 zangers.

Eerder zei John Ewbank in een reactie op de commotie rond zijn lied tegen de NOS: "Het draait niet om mij of om het lied. We hebben vandaag een nieuwe vorst, het draait vandaag om Willem-Alexander. Meer heb ik er niet over te zeggen".

STER reclame