NOS NieuwsAangepast

Mishandelde inbreker overleden

De inbreker die eind 2011 door verschillende mannen in Amsterdam werd mishandeld, is zaterdagavond overleden. De man, Ton D., lag sinds de mishandeling in coma waaruit hij sindsdien niet meer is ontwaakt.

De advocaat van de familie van D., Richard Korver, heeft het overlijden bekendgemaakt.

Heterdaad

Een man uit Oostzaan moet nog terechtstaan voor de zware mishandeling van D. De verdachte hield samen met vier anderen de wacht bij het Frans Otten Stadion in Amsterdam, omdat daar een aantal keer was ingebroken.

Toen ze D. op heterdaad betrapten met een koolzuurstoffles, sloegen en schopten ze hem tegen de grond. Op bewakingsbeelden is volgens het Openbaar Ministerie te zien dat twee van de vijf mannen geen geweld gebruikten.

Val

Het OM besloot vorig jaar dat de man uit Oostzaan als enige van de drie anderen buitenproportioneel geweld tegen Ton D. had gebruikt. Wanneer hij voor de rechter moet komen, is nog niet bekend.

Richard Korver is een procedure begonnen om ook de vier anderen te vervolgen. Volgens Korver hebben de twee mannen die geen geweld gebruikten, omstanders op afstand gehouden. "Er is een val gezet", zei Korver daarover eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl