Geheel volgens traditie heeft de Amerikaanse president Obama zichzelf en anderen op de hak genomen tijdens het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers.

Op dit jaarlijkse evenement doen journalisten en politici even net of ze de beste vrienden zijn. Talkshowpresentator Conan O'Brien was ditmaal de gastpresentator.

Moslimsocialist

Obama kwam swingend het podium op, maar veel van de grappen van de president gingen over zijn leeftijd en fysieke conditie. "Ik ben niet meer de vitale en jonge moslimsocialist die ik ooit was", grapte Obama.

Hij herinnerde het publiek aan zijn slechte basketbalprestatie tijdens het paasfeest bij het Witte Huis. Obama schoot slechts twee van de 22 keer raak. "Ja, misschien ben ik wat uit vorm."

Pony

"Voor mijn tweede termijn heb ik wat nieuwe energie nodig, dus heb ik een trucje van Michelle geleend om er veerkrachtiger uit te zien", vertelde de president en liet het publiek een verzameling foto's van zichzelf met pony zien.

De vrouw van de president kreeg eerder dit jaar veel complimenten over haar kapsel toen ze een pony liet knippen.

Campagnegeld

Obama verwees ook nog even naar de verkiezingen van afgelopen jaar. Zo nam hij casino-magnaat Sheldon Adelson op de hak, die 100 miljoen dollar in de campagne van de Republikeinse kandidaat Newt Gingrich stak.

"Je moet me wel echt niet aardig vinden om zo veel geld uit te geven. Hij had beter mij dat bedrag kunnen bieden om uit de race te stappen."

Serieus

Er werden niet alleen maar grappen gemaakt. Obama zei met zijn gedachten bij de inwoners van Boston en Waco in Texas te zijn.

Ook prees hij journalisten van the Boston Globe, voor hun verslaggeving na de aanslag twee weken geleden.

STER reclame