Prins Willem-Alexander viert vandaag zijn 46e verjaardag. Hij zei gisteren al in een interview met het Jeugdjournaal bij de Koningsspelen in Enschede dat hij zijn verjaardag in besloten kring viert. Dat zal waarschijnlijk gebeuren op Villa Eikenhorst in Wassenaar waar de prins en zijn gezin wonen.

"Dat is stilte voor de storm, we gaan het rustig met onze familie en een paar vrienden vieren en dan zijn we helemaal klaar voor 29 en 30 april", zei Willem-Alexander gisteren.

Erewacht

De Koninklijke Luchtmacht stelt ieder jaar op de verjaardag van de prins een erewacht op bij zijn woonhuis. Vanwege de inhuldiging wordt die traditie dit jaar, na 32 inspecties, afgesloten. Willem-Alexander heeft daarom voor de laatste keer de erewacht, bestaande uit een peleton bewakingspersoneel van vliegbasis Volkel, geïnspecteerd bij villa de Eikenhorst. Ook staan er de hele dag twee luchtmachtmilitairen aan het begin van de oprijlaan.

Koningsdag

Op 30 april doet koningin Beatrix afstand van de troon en wordt Willem-Alexander koning. Vanaf volgend jaar zal 27 april Koningsdag zijn, de opvolger van Koninginnedag. Omdat 27 april 2014 op een zondag valt, is de viering dan een dag eerder.

STER reclame