NOS NieuwsAangepast

Koper voor Free Record Shop

Investeringsmaatschappij ProCures onderhandelt over de aankoop van de Free Record Shop. De muziekketen van ondernemer Hans Breukhoven is in de problemen geraakt door de ineenstorting van de cd-markt. Het bedrijf schrijft inmiddels rode cijfers.

ProCures, een Nederlands investeringsbedrijf, nam vorig jaar de boekhandels van Selexyz en De Slegte over.

Geldkraan dicht

Voor een aankoop van Free Record Shop moeten verhuurders van de winkelpanden en leveranciers van de muziekketen nog wel akkoord gaan met nieuwe handelscondities. "Alle partijen zullen een bijdrage moeten leveren", zegt woordvoerder Bart Maussen van ProCures.

Er is al een reorganisatie gaande bij Free Record Shop en zusterketen Game Mania. Volgens Maussen hebben de kredietverzekeraars Euler Hermes en Atradius besloten daar niet op te wachten en de geldkraan dicht te draaien. Ook de Rabobank, huisbankier van de Free Record Shop, was niet bereid financieel bij te springen. "Toen ontstonden er acute liquiditeitsproblemen en heeft Free Record Shop aangeklopt bij ProCures. En wij zien zeker - met een aangepast businessmodel - nog toekomst in Free Record Shop. Daar gaan we ons hard voor maken".

Somber

Maussen verwacht dat onderhandelingen binnen een maand worden afgerond. "Maar dan moeten alle partijen zich realiseren dat het ons menens is. Iedereen moet water bij de wijn doen. Het geld moet érgens vandaan komen. Als deze poging niet lukt, ziet het er somber uit voor de Free Record Shop".

Volgens de woordvoerder wordt vooral gekeken naar online-ontwikkelingen. "Daar is Free Record Shop nog niet zo prominent aanwezig". Overigens is het volgens Maussen de bedoeling dat er van de huidige 132 winkels in Nederland aan het eind van het boekjaar 123 over zijn. "Zoals het er nu naar uitziet, is dat dan de bodem. In België en Luxemburg zal het aantal winkels afnemen van 75 nu tot 71".

Met de 'nieuwe' Selexyz en De Slegte gaat het volgens de woordvoerder inmiddels voortvarend. "Aan het eind van dit jaar hopen we weer winst te maken". Van de 42 vestigingen zijn er na de reorganisatie nog 35 over, waarvan acht in België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl