Met zijn vier doelpunten in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid heeft Robert Lewandowski zich in een illuster rijtje geschaard.

De Pool voegt zich bij Marco van Basten (AC Milan), Simone Inzaghi (Lazio Roma), Dado Prso (AS Monaco), Ruud van Nistelrooij (Manchester United), Andrei Sjevtsjenko (AC Milan), Lionel Messi (FC Barcelona), Bafétimbi Gomis (Olympique Lyon) en Mario Gómez (Bayern München), die ook allen vier maal scoorden in een Champions League-wedstrijd.

Alleen Lionel Messi deed het ooit beter. Hij scoorde vorig seizoen vijf maal tegen Bayer Leverkusen.

Records voor Lewandowski

Lewandowski staat met zijn vier treffers nu op tien Champions League-doelpunten voor Dortmund in een seizoen.

Hij passeerde de Tsjech Jan Koller die tot aan het treffen met Real Madrid met acht doelpunten recordhouder was.

Ook is de spits de eerste speler die een hattrick produceert tegen Real Madrid in de Champions League. En de eerste die er vijf maakt (hij scoorde ook in de groepsfase tegen Real) in een seizoen tegen de 'Koninklijke'.

Ronaldo in club van vijftig

Cristiano Ronaldo, die de 1-1 maakte tegen Dortmund, tekende met die goal voor zijn vijftigste in de Champions League.

Alleen de Spanjaard Raúl (71 totaal), Messi (59), Van Nistelrooij (56) en de Fransman Thierry Henry (50) bereikten eerder deze mijlpaal.

Het doelpunt leverde de Portugees ook een record op. Ronaldo is nu samen met Marouane Chamakh (Girondins Bordeaux en Arsenal) en Burak Yilmaz (Galatasaray) al zes duels achtereen trefzeker in de Champions League.

STER reclame