NOS NieuwsAangepast

Winkelen met tablet populairder

We kopen steeds meer online met de smartphone of tablet. In de tweede helft van vorig jaar kochten 1,7 miljoen consumenten iets met een mobiel apparaat. Dat is een groei van 73 procent ten opzicht van de tweede helft van 2011. Dit blijkt uit cijfers van de belangenvereniging voor webwinkels Thuiswinkel.org.

De 'mobiele' kopers hebben in de tweede helft van het afgelopen jaar in totaal 5,5 miljoen orders geplaatst. Dat is 12 procent van het totaal aantal online bestellingen. Qua omzet gaat het om 310 miljoen euro, 6 procent van de online markt.

Mobiele kopers doen vooral nog kleine bestellingen. Voor grote en dure aankopen gebruikt men toch liever de laptop of desktop.

Vanuit huis

34 procent van de aankopen met smartphone of tablet bestond uit kleding. Boeken en sportartikelen zijn met 24 procent en 20 procent ook populair. Daarnaast worden er veel kaartjes voor films, concerten en sportevenementen (14 procent) via de mobiele telefoon of tablet besteld.

Ook al kunnen we met mobiele apparaten onze aankopen overal doen, het gebeurt toch voornamelijk nog vanuit huis. Van de aankopen met een tablet vindt 92 procent thuis plaats, bij smartphones is dat tweederde van alle aankopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl