Bram Moszkowicz vindt het besluit van het Hof van Discipline dat hij het vak van advocaat niet meer mag uitoefenen "buitengewoon triest".

Tegelijkertijd heeft hij kritiek op de manier waarop de rechters "zonder mij ook maar één keer aan te kijken" in nog geen tien minuten tot de voor hem vernietigende uitspraak kwamen. Toen de rechter was uitgesproken, zei Moszkowicz "Ik had nog wel goedemiddag willen zeggen".

"Niet in stijl"

Moszkowicz zei in het Radio 1 Journaal dat hij vindt dat de uitspraak niet "in stijl" was gedaan. "Onder dit soort mensen had ik het toch niet meer leuk gevonden om mijn vak uit te oefenen." Spijt heeft hij niet over wat hem voor de voeten is gegooid.

"Het zij zo", was verder zijn reactie op het feit dat hij zich nu niet meer advocaat mag noemen. Het is hem wel een troost dat twee broers zijn kantoor overnemen.

Studiepunten

Moszkowicz zei verder dat hij wist dat hij niet aan alle verplichtingen had voldaan, maar hij betoogde dat hij wel een begin had gemaakt met het vergaren van studiepunten. De rechter zei vanmiddag in een samenvatting van de uitspraak dat het hof er geen vertrouwen in heeft dat Moszkowicz zijn leven betert.

Voor half mei kondigde Moszkowicz een persconferentie aan, waarin hij uitgebreid terugkomt op de uitspraak van het Hof van Discipline.

STER reclame